Is de Signal app een privacyvriendelijk alternatief voor WhatsApp?

Je hoort meer en meer over de Signal app. Maar wat doet deze app? Waar je kan deze app downloaden? En wat zijn de voordelen van Signal?

Wat is Signal?

Signal is een app die heel gelijkaardig is aan WhatsApp, maar met privacy hoog in het vaandel. Het is dus in de eerste plaats een app om berichtjes uit te wisselen met anderen.

De app slaat bijvoorbeeld geen gebruikersgegevens op. Bovendien kan je in de instellingen ook nog extra privacy-opties aanduiden, zoals het onmogelijk maken van printscreens.

Wat meer technisch is ook interessant om te weten dat Signal helemaal open source is. Als je er iets van kent, kan je de code inkijken en controleren wat de app nu juist doet en kan doen.

Waarom is de Signal app zo populair?

De app Signal staat wereldwijd, ook in België, bovenaan de meest gedownloade apps in de App Store van Apple. Elke dag installeren één miljoen mensen de app.

Maar waarom is deze app plots zo populair? Het heeft allemaal te maken met de nieuwe gebruiksvoorwaarden die WhatsApp op 8 februari 2021 oplegt. Gebruikers moeten zich akkoord verklaren dat je WhatsApp-data (je contactenlijst, locatie, info over je telefoon) met Facebook gedeeld wordt. Op die manier kan Facebook gerichter advertenties tonen. Deze voorwaarden gelden voorlopig niet in Europa, omdat de GDRP dat niet toelaat.

Voor velen worden deze nieuwe gebruiksvoorwaarden gezien als een inbreuk op hun privacy. En dan kwam Tesla-topman Elon Musk met een tweet waarin hij een alternatief voor WhatsApp aanprijst. Sindsdien is de populariteit van deze app in stijgende lijn.

Nadeel van Signal

Het grootste nadeel van de Signal app is dat er te weinig gebruikers zijn. WhatsApp heeft zo’n 1,6 miljard actieve gebruikers waarvan de helft de app dagelijks gebruikt. Signal heeft in vergelijking maar iets meer dan 10 miljoen gebruikers.

Hoewel er meer en meer Belgen ook Signal uitproberen, zweren ze niet onmiddellijk WhatsApp af. Signal is pas leuk als al je vrienden en familie ook op Signal zitten. Als deze niet volgen, dan ga je snel terug WhatsApp gebruiken.

Conclusie

Signal is een mooi alternatief voor WhatsApp en het biedt je veel meer garanties qua privacy dan WhatsApp. Zitten al je vrienden en familie die je berichtjes stuurt op Signal? Doe dan zeker mee! 

Maar ben je de enige op Signal? Dan zal je je al snel vervelen en terugkeren naar WhatsApp. 

Vind je privacy echt superbelangrijk? Dan kan je ook al je vrienden en familie overtuigen om over te schakelen natuurlijk!

Downloaden

Interesse in de Signal app? Surf dan snel naar de Signal website waar je alle info vindt om de app te installeren op je iPhone, Android, Mac of computer.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. Meer info