De 5 beste smartphone apps voor fietsers voor Apple en Android

Vandaag 25 juni is ‘Fiets naar je werk’-dag. Het ideale moment om een aantal leuke apps voor fietsers in de kijker te zetten. Deze apps zijn ook handig voor wie ook naar andere plekjes fietst dan zijn of haar werk.

Beste app voor fietsroutes: Vlaanderen Fietsland
Met de app Vlaanderen Fietsland fiets je vlot langs alle Vlaamse fietsknooppunten. Je kan met de app mobiel routes plannen of routes importeren vanaf de online routeplanner. De app is gratis. Bij de betalende versie kan je routes ook offline gebruiken en kan je ook gebruik maken van stemnavigatie. Bij de stemnavigatie zegt de app bij elk knooppunt wat het volgende knooppunt is.
Bekijk app in de App Store
Bekijk app in Google Play


Beste app voor fietsstatistieken: Strava
Met de Strava app krijg je een overzicht van al je fietstochten en inzicht in je prestaties. Je kan je fietstochten  over een bepaalde periode vergelijken en je sportprestaties met anderen delen. Je kan ook deelnemen aan allerlei challenges om jezelf te blijven uitdagen. Strava is ook compatible met verschillende fitnesscrackers zoals de Apple Watch en Fitbit.
Bekijk app in de App Store (iPhone)
Bekijk app in Google Play (Android)


Beste app voor 3D video’s van je fietstocht: Relive
Op zoek naar een leuke manier om je fietsroute te delen? Dan is Relive iets voor jou. Met deze app krijg je een 3D video van je fietstocht op basis van de informatie van een tracking app. Vooral heel leuk om te delen om je sociale media.
Bekijk app in de App Store (iPhone)
Bekijk app in Google Play (Android)


Beste app voor fietsherstellingen: Bike Doctor
Problemen met je fiets? Met de app Bike Doctor krijg je uitleg over hoe je iets moet herstelling of vervangen. Het geeft ook tips om problemen te vermijden. The app legt stap voor stap uit hoe je herstellingen zelf kan uitvoeren.
Bekijk app in de App Store (iPhone)
Bekijk app in Google Play (Android)


Beste weerapp voor fietsers: Epic Ride Weather
Epic Ride Weather is ontwikkelt speciaal voor fietsers. Je importeert je fietsroutes van je favoriete tracking app and dan ontvang je gepersonaliseerde weersvoorspelling op basis van jouw route en timing. Vanaf nu ben je op alle weersomstandigheden voorbereid.
Bekijk app in de App Store (iPhone)
Bekijk app in Google Play (Android)

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. Meer info