De leukste apps om buiten te spelen op Buitenspeeldag

Vandaag is het Buitenspeeldag. De televisiezenders zenden deze woensdagnamiddag helemaal niets uit! Zo worden je kinderen aangemoedigd om naar buiten te trekken om daar te ravotten.

Er zijn verschillende leuke apps waarmee je samen met je kind er op uit kunt trekken. Hierbij delen we graag onze 2 favoriete apps om buiten te spelen.

Schattenjagen met Geocaching

Met geocaching ga je op zoek naar caches, dat zijn vaak kleine waterdichte doosjes die je kan vinden door de coördinaten te volgen via de app. Er zijn geocaches verstopt in maar liefst 185 landen! Ook in België kan je overal terecht om op zoek te gaan naar een schat. Soms zijn er ook kleine cadeautjes verstopt in de caches. Dan mag de vinder er een voorwerp uit meenemen, als je er iets anders voor in de plaats legt.

Plezier verzekert voor jong en oud! Kinderen vanaf 13 kunnen er zelf mee aan de slag, onder de 13 kan er best een volwassenen mee op zoek.

Geocaching is beschikbaar via tablet en smartphone.

Beschikbaar bij App Store en Google Play.

Pokémon Go

De app Pokémon Go is al een tijdje populair. Met het spel Pokémon Go kan je met behulp van augmented reality Pokémon vangen. Het werkt heel simpel. Je opent de app en begint te wandelen. Tijdens je wandeling kan je Pokémon spotten. Zodra je er een ziet, trilt je smartphone en kun je de Pokémon vangen, dit doe je door een Pokéball te gooien. Doel van het spel is om zoveel mogelijk Pokémon te vangen.

Beschikbaar bij App Store en Google Play.

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken. Meer info